Doctor's Formulas Memoprotect 30tabs | Πνευματική Κόπωση-Μνήμη | a2zpharm.gr
Free Shipping Icon ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€
σε όλη την Ελλάδα
Free Shipping Icon Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης
2521 301606
Προϊόντα (0) - 0.00 €

Doctor's Formulas Memoprotect 30tabs

Doctor's Formulas Memoprotect 30tabs
-41%
Doctor's Formulas Memoprotect 30tabs
Φόρμουλα για την υγιή νοητική λειτουργία.
Κωδικός:
a2z_10282
Εταιρεία:
Παράδοση 1-3 ΜΕΡΕΣ
ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ
42.20 €
Έκπτωση
17.30€ (41%)
Αγόρασέ το με
24.90 €

Doctor's Formulas Memoprotect 30tabs

Η λειτουργία της μνήμης αρχίζει με την υποδοχή της πληροφορίας όπου ένα ανεξάρτητο νευρικό κύτταρο “μετακινεί” τα σήματα σαν ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό φορτίο. Τα νευρικά κύτταρα συνδέονται το ένα με το άλλο στις συνάψεις.

Όταν ένα φόρτιο πλησιάσει μία σύναψη, θα προκαλέσει απελευθέρωση, μέσω  μικροσκοπικών εκρήξεων, χημικών ουσιών που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές. Οι νευροδιαβιβαστές ταξιδεύουν κατά μήκος της σύναψης, μεταφέροντας τα σήματα σε άλλα κύτταρα. Υπάρχουν δεκάδες νευροδιαβιβαστών. Βασικά όμως τρείς είναι οι  τύποι νευροδιαβιβαστών που μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τη χημική τους σύσταση ή την μοριακή δομή: οι μονοαμίνες, τα αμινοξέα και τα νευροπεπτίδια .

Η ακετυλοχολίνη ήταν ο πρώτος νευροδιαβιβαστής που ανακαλύφθηκε . Απομονώθηκε το 1921 από έναν Γερμανό βιολόγο που ονομάζεται Otto Loewi , ο οποίος αργότερα θα κερδίσει το βραβείο Νόμπελ για το έργο του. Η ακετυλοχολίνη έχει πολλές λειτουργίες: Είναι υπεύθυνη για μεγάλο μέρος της διέγερσης των μυών, συμπεριλαμβανομένων των μυών του γαστρεντερικού συστήματος.

Ο ρόλος της ακετυλοχολίνης στο ΚΝΣ φαίνεται να σχετίζεται με τη μάθηση και τη μνήμη. Η ακετυλοχολίνη απελευθερώνεται στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της μάθησης και είναι κρίσιμης σημασίας για την απόκτηση νέων αναμνήσεων . Ο ρόλος της είναι να διευκολύνει την δραστηριότητα των υποδοχέων NMDA , πρωτεινών που ελέγχουν τη δύναμη των συνδέσεων μεταξύ των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Οι οδοί της ακετυλοχολίνης στον εγκέφαλο αντιπροσωπεύουν περιοχές όπου υπάρχουν υψηλές συγκεντρώσεις νευροδιαβιβαστών, καθώς επίσης περιλαμβάνει και τα χολινεργικά νεύρα που βοηθούν στη μετάδοση σημάτων που μεσολαβούν  για αυτό . Αυτά τα μονοπάτια που εμπλέκονται, συνήθως τερματίζουν ή διέρχονται μέσα από το φλοιό και τον ιππόκαμπο , περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην προσοχή , τη μάθηση και τη μνήμη .

Η ακετυλοχολίνη συντίθεται σε νευρικά κύτταρα που αποτελούν την χολινεργική οδό και ειδικά εκεί που βρίσκονται στο βασικό πρόσθιο εγκέφαλο . Ορισμένες νευροεκφυλιστικές νόσοι συμπεριλαμβανομένης και της νόσου του Alzheimer, περιλαμβάνουν βλάβη στα κύτταρα που παράγουν ακετυλοχολίνη τον βασικό πρόσθιο εγκέφαλο . Η ακετυλοχολίνη είναι ζωτικής σημασίας για τη σκέψη, τη μνήμη και τον ύπνο, και επίσης εμπλέκεται στον έλεγχο των κινήσεων. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η παραγωγή της ακετυλοχολίνης μειώνεται με την ηλικία, με αποτέλεσμα την κακή μνήμη,την μειωμένη ικανότητα μάθησης και τη γνωστική εξασθένηση σε γενικές γραμμές.

Ο νευροδιαβιβαστής παράγεται από χολίνη και ακετυλο CoA σε μία αντίδραση που καταλύεται από το ένζυμο , χολίνη ακετυλοτρανσφεράση.

Η  κιτικολίνη είναι μία βιοδιαθέσιμη μορφή της χολίνης που απορροφάται στο έντερο και διασπάται γρήγορα σε κιτιδίνη και ελεύθερη χολίνη. Και τα δύο συστατικά περνούν τον αιματικό φραγμό στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος έχει μια ασυγκράτητη όρεξη για τη χολίνη. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για την τεράστια ανάγκη του εγκεφάλου για αυτό το θρεπτικό συστατικό: η χολίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνης, αλλά χρειάζεται και  για την κατασκευή και τη συντήρηση των κυτταρικών μεμβρανών του εγκεφάλου. Η χολίνη είναι επίσης σημαντική για την οικοδόμηση υγιών κυτταρικών μεμβρανών. Όπως φωσφατιδυλοχολίνη, αποτελεί το ένα τρίτο των φωσφολιπιδίων της κυτταρικής μεμβράνης

Ακόμη για την παραγωγή της ακετυλοχολίνης απαιτείται ένας σημαντικός συμπαράγοντας η βιταμίνη Β5. Το παντοθενικό οξύ μετατρέπεται στο σώμα μας σε Pantethine , η οποία με τη σειρά της χρησιμεύει ως υπόστρωμα για τη σύνθεση του συνενζύμου Α ( CoA).

Το CoA βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία με την προώθηση της σύνθεσης της ακετυλοχολίνης Η απώλεια μνήμης, περιλαμβάνει την εκφύλιση του ιππόκαμπου που είναι περιοχή σημαντική για την παραγωγή ακετυλοχολίνης, Η ακετυλο -L- καρνιτίνη έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει στον ιππόκαμπο την πρόσδεση γλυκοκορτικοειδών και νευρικών αυξητικών παραγόντων. Ακόμη η ομοταυρίνηφαίνεται να έχει νευροπροστατευτική επίδραση στη δομή του ιππόκαμπου και στην ήπια γνωστική εξασθένιση. 

Η σχετική νευροπροστατευτική δράση της, οφείλεται στην ειδική δράση αντι-αμυλοειδούς της και στη συγγένεια με τον υποδοχέα του τύπου γ -αμινοβουτυρικού οξέος Α . Οι επιδράσεις της εξαρτώνται από αλλαγές του φλοιού μετάδοσης GABA υποδηλώνοντας τον ρόλο της ,στην βελτίωση της χολινεργικής μετάδοσης με ρύθμιση της ανασταλτικής δραστηριότητας του φλοιού.

Η φόρμουλα MEMOPROTECT χάρη στη σύνθεση της υποστηρίζει την υγιή νοητική λειτουργία.

Σχετικά Προϊόντα