Doctor's Formula MSM + Vitamin C Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία των Αρθρώσεων, 60 caps | Αρθρώσεις-Οστά | a2zpharm.gr
Free Shipping Icon ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 45€
σε όλη την Ελλάδα
Free Shipping Icon Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης
2521 301606
Προϊόντα (0) - 0.00 €

Doctor's Formula MSM + Vitamin C Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία των Αρθρώσεων, 60 caps

Doctor's Formula MSM + Vitamin C Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία των Αρθρώσεων, 60 caps
-41%
Doctor's Formula MSM + Vitamin C Συμπλήρωμα Διατροφής για την Υγεία των Αρθρώσεων, 60 caps
Φόρμουλα για το φυσικό σχηματισµό Κολλαγόνου & τη φυσιολογική Λειτουργία των Χόνδρων.
Κωδικός:
a2z_10895
Εταιρεία:
Παράδοση 1-3 ΜΕΡΕΣ
ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ
15.95 €
Έκπτωση
6.54€ (41%)
Αγόρασέ το με
9.41 €

Φόρμουλα για τον φυσικό σχηµατισµό κολλαγόνου, για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων

Με την πάροδο της ηλικίας, οι ευέλικτοι ιστοί στο σώµα µας τείνουν να χάνουν την ελαστικότητά τους, οι µύες γινόνται λιγότερο ευέλικτοι και οι αρθρώσεις αρχίζουν να δυσκολεύονται στις κινήσεις. Η βιολογική δραστηριότητα των πρωτεϊνών και η διατήρηση του σχήµατος τους, χρειάζονται την παρουσία του θείου.  Ο συνδετικός ιστός και οι χόνδροι, περιέχουν πρωτεΐνες µε ευέλικτους δεσµούς θείου, που τους δίνει την δοµική ευελιξία. Εκτός από τις πρωτεΐνες, το θείο απαιτείται  για τη σωστή δοµή και τη βιολογική δραστηριότητα των ενζύµων. Αν δεν υπαρχουν επαρκείς ποσότητες θείου στο σώµα µας,τα ένζυµα δεν µπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Ακόµη  συµµετέχει και στη σύνθεση σηµαντικών µεταβολικών ενδιάµεσων, για την παραγωγή της  γλουταθειόνης, που είναι ένα σηµαντικό αντιοξειδωτικό ένζυµο.

 

Το MSM  είναι  µια οργανική µορφή του θείου και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ο κύριος µηχανισµός δράσης του MSM είναι η παροχή του θείου, που είναι ένα από τα κύρια συστατικά του συνδετικού ιστού. Ενισχύει τον συνδετικό ιστό µε τη διαµόρφωση διασταυρώσεων που ονοµάζονται δεσµοί δισουλφιδίου και που αποτελούν τις συνδέσεις στις αλυσίδες των γλυκοζαµινογλυκάνων που οικοδοµούν τον  χόνδρο (Jacob & Appleton, 2003). Τα αποδεικτικά στοιχεία αυτού του µηχανισµού προκύπτουν από µια µελέτη του Richmond το 1986, όπου διαπίστωσε ότι το θείο από το MSM ενσωµατώθηκε στις πρωτεΐνες ορού µέσω δωρεάς του µορίου του θείου. Το MSM µπλοκάρει τη φλεγµονώδη διαδικασία και αυξάνει τη δράση της κορτιζόλης (Jacob & Appleton, 2003). Το 34% του MSM αποτελείται από στοιχειακό θείο.Το θείο χρειάζεται για τη διαµόρφωση του συνδετικού ιστού, και η συγκέντρωση του θείου στον χόνδρο που βρίσκεται σε φλεγµονή, έχει το ένα τρίτο του επιπέδου συγκέντρωσης σε σύγκριση µε τον φυσιολογικό χόνδρο. Μετά το ασβέστιο και το φώσφορο, το θείο είναι το τρίτο πιο άφθονο στοιχείο στο σώµα. Σχεδόν το µισό του συνόλου του θείου, περιέχεται στο µυϊκό ιστό, στο δέρµα και στα οστά.

 

Ευέλικτοι ιστοί όπως ο συνδετικός ιστός και οι χόνδροι, περιέχουν πρωτεΐνες µε ευέλικτους δεσµούς θείου. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώµα, και είναι ένα σηµαντικό συστατικό όλου του συνδετικού ιστού. Στο δέρµα, το κολλαγόνο λειτουργεί µε ίνες µιας άλλης πρωτεΐνης που ονοµάζεται ελαστίνη, και δίνουν στο δέρµα την ελαστικότητά του. Στο χόνδρο, το θείο που περιέχουν οι πρωτεογλυκάνες γλυκοζαµίνη και χονδροϊτίνη, σχηµατίζει  µε το κολλαγόνο, µία ινώδη πρωτεΐνη  που δίνει στο χόνδρο τη δοµή και την ευελιξία του.

 

H βιταµίνη C δρα ως δότης ηλεκτρονίων για µερικά ένζυµα, τρία απο αυτά συµµετέχουν στην υδροξυλίωση του κολλαγόνου.

 

H DOCTORS FORMULAS, δηµιούργησε µια φόρµουλα µε το  MSM και τη Vitamin C, που συµβάλλει στο φυσιολογικό σχηµατισµό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των χόνδρων.
 

Προειδοποιήσεις: ● Να µη λαµβάνετε το προϊόν σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. ● Να µη γίνεται υπέρβαση της συνιστώµενης ηµερήσιας δόσης. ● Τα Σ/Δ δεν πρέπει να χρησιµοποιούνται ως υποκατάστατο µίας ισορροπηµένης δίαιτας. ●  Να φυλάσσεται µακριά από τα µικρά παιδιά. ●  Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. ● Συµβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρµακευτική αγωγή ή αντιµετωπίζετε προβλήµατα υγείας.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑΑΝΑ ΗΜ.ΔΟΣΗ (2 κάψουλες)%ΣΗΔ

Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM)1.000 mg 

Βιταμίνη C (ασκορβικό Οξύ)100 mg125%

Σχετικά Προϊόντα